Великденска изложба на Дружеството на троянските художници в галерия „Серякова къща“

И тази година Традиционната Великденската изложба в галерия „Серякова къща” ще се открие на Велики четвъртък от Страстната седмица.

В нея членовете на Дружеството на троянските художници представят своите най-нови творби.

Обикновено събитието е съпътствано от концерт с класическа музика.

Тази година ще ни гостуват  двама концер майстори  на Симфоничният оркестър на БНР музикантите Явор Желев (флейта) и неговата чаровна съпруга Десислава Чолакова  (цигулка).

Явор Желев завършва СМУ,,Веселин Стоянов“- Русе в класа на Величко Божинов и ДМА,,Панчо Владигеров“ в класа на Георги Спасов. От 1993 г. работи в Симфоничният оркестър на БНР, а от 2005 е негов първи флейтист. От 1996 г. преподава флейта в НМУ,, Любомир Пипков“- София. Концертира и записва активно.

Десислава Чолакова е родена в Пазарджик и получава първите си уроци по цигулка при майка си. Учила е в Пловдивската музикална гимназия при Анелия Сталева,завършила е Цигулкова академия в Швейцария при Хабиб Кайале и Българската музикална академия при Стойка Миланова. Работила  в Академия Кайале, в оркестър Доницетти в Бергамо и в Оркестър Верди в Милано.

Освен че са семейство, двамата музиканти са обединени от любовта си към музиката. В Троян ще изпълнят популярни пиеси в аранжимент за флейта и цигулка.

Заповядайте на 25-ти април от 18.00 часа в галерия „Серякова къща”!

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com