Великденска изложба на Дружеството на троянските художници в галерия „Серякова къща“

И тази година Традиционната Великденската изложба в галерия „Серякова къща” ще се открие на Велики четвъртък от Страстната седмица.

В нея членовете на Дружеството на троянските художници представят своите най-нови творби.

Обикновено събитието е съпътствано от концерт с класическа музика.

Тази година ще ни гостуват  двама концер майстори  на Симфоничният оркестър на БНР музикантите Явор Желев (флейта) и неговата чаровна съпруга Десислава Чолакова  (цигулка).

Явор Желев завършва СМУ,,Веселин Стоянов“- Русе в класа на Величко Божинов и ДМА,,Панчо Владигеров“ в класа на Георги Спасов. От 1993 г. работи в Симфоничният оркестър на БНР, а от 2005 е негов първи флейтист. От 1996 г. преподава флейта в НМУ,, Любомир Пипков“- София. Концертира и записва активно.

Десислава Чолакова е родена в Пазарджик и получава първите си уроци по цигулка при майка си. Учила е в Пловдивската музикална гимназия при Анелия Сталева,завършила е Цигулкова академия в Швейцария при Хабиб Кайале и Българската музикална академия при Стойка Миланова. Работила  в Академия Кайале, в оркестър Доницетти в Бергамо и в Оркестър Верди в Милано.

Освен че са семейство, двамата музиканти са обединени от любовта си към музиката. В Троян ще изпълнят популярни пиеси в аранжимент за флейта и цигулка.

Заповядайте на 25-ти април от 18.00 часа в галерия „Серякова къща”!

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com