Премиерата на „Кметълски истории“ на Цонко Цонев в Ловеч е на 15 юни

Културната общественост на Ловеч ще има възможност да присъства на премиерата на книгата „Кметълски истории“ на Цонко Цонев, която се организира от Община Ловеч на 15.06.2016 г. в кино „Космос“. Бившият кмет на Каварна е събрал в книга своите преживявания и срещи със световните рок музиканти, случили се през последните години край морския бряг. Именно тези митични концерти от „Каварна рок фест“ и посрещането на Джулай морнинг на Камен бряг спечелиха на Цонко Цонев прозвището „Кметъла“.
Сега авторът вдига завесата над интересни случки извън сцената, като описва срещите си с наши музиканти, както и едни от най-великите рокаджии, идвали у нас. Сред тях са покойният вече Рони Джеймс Дио, Алис Купър, Емир Костурица, Глен Хюз, групи като „Апокалиптика“, „Моторхед“, „Меноар“, „Аксепт“.
При представянето в столицата журналистът и медиен експерт Димитър Найденов – Джими, който сподели надеждата си, че това е само първото издание от поредица „Кметълски истории“, които предстои да четем. Самият Цонко Цонев е сред приятелите на ловешкия кмет Корнелия Маринова. Той е един от инициаторите на първия в България двудневен Рок фестивал на независимостта, който ще бъде организиран в Ловеч за празника на Независимостта – 22 септември.
На снимката: Цонко Цонев и Джон Лоутън на премиерата в София

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com