Представители на пътностроителни фирми отново затвориха главните пътища София – Варна и Ловеч – Троян в знак на протест

 

Представители на пътностроителни фирми за трети пореден ден излязоха на протест при пътен възел „Абланица“ и отново за няколко минути те затвориха пътя София – Варна, а след това и Ловеч  -Троян. Така се присъединиха към националния протест, организиран от Браншовата камара „Пътища“ заради неизплатени задължения за извършени дейности и липсата на индексация по договорите за строителство.

„Пътищар е гордост, не унижение!“, „Няма време! Индексация сега!“, „Не сме политическа дъвка!“ и др. гласяха плакатите на протестиращите, дошли с леки и тежкотоварните автомобили да изразят своето недоволство.

Христо Христов, изпълнителен директор на „Виастрой“ –  Ловеч, посочи за БТА, че ще си търсят парите по съдебен път.

„След като изтече срокът по споразумението, според което трябваше до 30 юни да бъде разплатени всичко, подадохме в началото на юли покана за доброволно изпълнение към Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Като изчакахме и този срок да изтече, от вчера подготвяме документи за внасяне в съда и търсете на парите по съдебен път. Смятаме, че на сто процента сме изрядни – договор, изпълнение, задание. Сега в съда ще си търсим както парите, така и лихвите“, добави Христов.

Той и колегите му очакват днес в парламента да се разгледат предложенията за индексиране на цените в строителството.

 

* Източник: БТА

 

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com