Празник в зоопарка в Ловеч събра малки и големи деца

Празник в зоопарка в Ловеч събра малки и големи деца на 9 август. Инициативата е плод на съвместните усилия на Сдружение „Знание“ , Център за работа с доброволци към РБ „Проф. Беню Цонев“ и Асоциация „Доверие“ Франция.


Множество деца се забавляваха и обогатиха своите знания за животните и техния свят. Празникът беше организиран в няколко пространства. Имаше арт занимания, спортни игри и образователни занимания. С помощта на доброволците от библиотеката, Сдружение „Знание“ и френските младежи, дошлите на празника деца спортуваха, рисуваха, направиха си хартиени маски и фигурки на животни. Имаше и занимания за деца и  родители, те помагаха в рисуването, четоха детски книжки в зоочиталнята и др. Не беше пропусната и любимото за малките деца рисуване на „муцунки“, така зоопаркът се обогати с още „тигърчета“, „маймунки“ и „мечета“. Най-много деца участваха и мериха сили и ловкост в спортните игри заедно с доброволците от библиотеката. В смях и игри времето мина неусетно и приятно за всички гости и организатори. За осъществяването на празника съдействаха и Община Ловеч и Зоопарк Ловеч.


С празника в зоопарка приключи съвместна дейност на младежите доброволци от град Лавал, Франция и град Ловеч. В продължение на седмица десетте млади хора (5 от Лавал и 5 от Ловеч) се трудиха в зоопарка и помогнаха за освежаването на пейките и оградите. Работиха и по организирането и осъществяването на празника и се разделиха с българските приятели  с добри чувства и обещание за следваща среща догодина в Лавал.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com