Празникът на баклавата в Малиново се проведе за десети път

Празникът на баклавата в с. Малиново, община Ловеч, отново събра майсторите на сладкия десерт в събота, 24 септември 2022 г. Скъп гост в началото на празника бе кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която се срещна с домакините и  с кмета на Малиново Ибрахим Абдиев.


Събитието се проведе за десета година, като представи  уменията не само на местните хора, но и на околните селища. В тричленното жури участва и инж. Тони Паричев, директор на Дирекция „Административно-правно и информационно обслужване“ в Община Ловеч. Той прочете и поздравителния  адрес. В него се казва: „Тази година Вашето село отново приковава вниманието не само на общината, но и в национален план. Радостно е, че възобновявате празника, след като санитарните мерки  през миналата година попречиха на изявата. Майсторите на баклава заслужават това внимание, защото поддържат жива една шествековна кулинарна традиция.


Журито класира на първо място баклавата на Зюлейха Кара, Каймет Делиеминова е на второ място, а Сафие Бозаа – на трето. Празникът отличи и най-младия  кулинар Мелек Караали и за най-красивата баклава – Зюлфие Кара. А за най-много приготвени баклави за пореден път беше отличена Атидже Фейзиева.Община Ловеч, пресцентър


24.09.2022 г.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com