Право на отговор от страна на Минчо Казанджиев

В опитите си да сложи петно върху името ми и екипа, с който работих, новото ръководство на община Ловеч и неговият пресцентър изнасят информации пред медиите, които не казват цялата истина, а само удобната за тях.
Допуснато е нарушение – добре (ако се окаже, че има такова). Но да се петни името на млад, кадърен и честен човек, без да се направи и елементарна проверка, ме кара да мисля, че се връщаме към едни позабравени времена.
Ако беше извършена проверка, щеше да се установи, че през 2011 г., когато е започнало изпълнението на този договор, Д. Димитров не само че не е бил директор на дирекция „Икономическа политика и бюджет“, но и не е работил в нея. Той постъпва като директор през 2013 г. след проведен конкурс. (От досегашните назначения в общината забелязвам, че новото ръководство няма намерение да прилага конкурсното начало.)
Ако беше извършена проверка на длъжностните характеристики, на устройствения правилник и на националното законодателство, щеше да се установи, че отговорността за начисляване на ДДС е на отдел „Счетоводен“, респективно на главния счетоводител. Но и сегашният главен счетоводител в онова време не е бил на тази длъжност, която заема също през 2013 г. и пак с конкурс.
Ако има допусната грешка или нарушение, цялата отговорност се пада на един човек – кмета на общината. И аз съм готов да я поема. Доказал съм, че знам как се прави това.

Минчо Казанджиев
кмет на община Ловеч 2003-2015 г.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com