Правителството охлаби още мерки – отварят терасите и градините на заведенията, провеждането на курсове, плувните басейни и спортуването на открито

Правителството реши, а министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде своя заповед, с която още се охлабват мерките, наложени от извънредното положение. При спазване на всички най-строги противоепидемични мерки и социална дистанция се разрешава работата на открити тераси и градини на ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения и кафе сладкарници.


Допуска се и провеждането на обучения от учебни центрове за придобиване на правоспособност за управление на превозно средство, както и организирането на изпити, като организаторите на обученията са длъжни да осигурят спазването на мярката за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, в т.ч. носене на защитни маски за лице и дезинфекция на превозните средства.


Допуска се упражняването на индивидуален спорт на открито при спазване на дистанция от най-малко 2,5 метра между отделните спортуващи, както и посещението на самостоятелни плувни басейни, без да се разрешава функционирането към тях на търговски обекти.


 

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com