Постижения по химия и ООС

new От 12.04.2019г. до 14.04.2019г. в СУ”Нешо Бончев” гр.Панагюрище се проведе  21-то Национално състезание по химия и опазване на околната среда ”Тестови задачи за ученици в гимназиалния етап”. Състезанието се състои от тест, включващ 50 задачи, разпределени в две части. Част I включва 40 задачи с избираем отговор. Част II съдържа 10 задачи със свободен отговор.   В надпреварата сили мериха над 140 ученици от цяла България.


    Националното състезание предоставя възможност за изява на ученици със задълбочени знания и придобити умения и компетентности в областта на химията и опазване на околната среда.


    В престижното  състезание взе участие ученикът Трифон Попов от 12а клас на ПЕГ”Екзарх ЙосифI” и за пореден път достойно представи област Ловеч. Знанията и компетентностите на Трифон в областта на химията са оценени с общ брой точки 92 и оценка – Отличен(6,00). Оценката се признава за резултат от конкурсен изпит по химия за специалност – фармация в СУ”Свети  Климент Охридски”.


     Ръководител на ученика е Виолетка Минкова Нетова – старши учител по химия и опазване на околната среда в ПЕГ”Екзарх ЙосифI”, гр. Ловеч.

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com