Постижения по химия и ООС

new От 12.04.2019г. до 14.04.2019г. в СУ”Нешо Бончев” гр.Панагюрище се проведе  21-то Национално състезание по химия и опазване на околната среда ”Тестови задачи за ученици в гимназиалния етап”. Състезанието се състои от тест, включващ 50 задачи, разпределени в две части. Част I включва 40 задачи с избираем отговор. Част II съдържа 10 задачи със свободен отговор.   В надпреварата сили мериха над 140 ученици от цяла България.


    Националното състезание предоставя възможност за изява на ученици със задълбочени знания и придобити умения и компетентности в областта на химията и опазване на околната среда.


    В престижното  състезание взе участие ученикът Трифон Попов от 12а клас на ПЕГ”Екзарх ЙосифI” и за пореден път достойно представи област Ловеч. Знанията и компетентностите на Трифон в областта на химията са оценени с общ брой точки 92 и оценка – Отличен(6,00). Оценката се признава за резултат от конкурсен изпит по химия за специалност – фармация в СУ”Свети  Климент Охридски”.


     Ръководител на ученика е Виолетка Минкова Нетова – старши учител по химия и опазване на околната среда в ПЕГ”Екзарх ЙосифI”, гр. Ловеч.

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com