Поредната смесена мобилност по програма „Еразъм+“ се проведе в Гърция

Поредната смесена мобилност по проект „Предприемачеството е важно“ се проведе от 16 до 18 ноември  2021 г. в Гърция. Координатор е ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч, съфинансирането и от ЕС по програма „Еразъм+“, съобщават от ловешката гимназия. Основната задача на проекта е да развие предприемаческите умения на учениците от шест средни училища от България, Австрия, Гърция, Италия, Румъния и Португалия. Крайната цел на това стратегическо партньорство е да съдейства за развитието на нишовия туризъм в съответните региони с помощта на виртуалната и добавената реалност.


Домакин на тази международна среща беше партньорското училище от Серес, Гърция. Поради усложнената епидемична обстановка, 10 учители и 54 ученици от нашата гимназия се включиха онлайн в планираните дейности. Всички участници в обмена се запознаха с гръцката древна и съвременна история, с изкуството на реториката, както и с местната култура и обичаи, кухня и бит на Гърция.


„За съжаление не успяхме да посетим целевия туристически обект – езерото Керкини, което е обявено за национален парк и е от международно значение за Гърция, но се насладихме на споделените за целта видеа и снимки.  Езерото е характерно с огромното разнообразие от птици, редки биволи и водни лилии, а общата цел на партньорството е да генерира идеи за неговото по-голямо популяризиране.“, разказват участниците.


По време на тази мобилност всички участници придобиха по-добра представа за това какво представлява предприемачеството,  станаха по-отворени към културното многообразие и толерантност в образованието, надградиха своите умения и способност да работят в транснационални екипи.


С  интерактивния дисплей, закупен от бюджетните средства за индивидуалната подкрепа на тази мобилност, ще бъде оборудван новият кабинет „Еразъм+“, с който Езиковата ще направи решителна крачка към популяризирането на европейската програма.


Проектният екип към гимназията благодари на всички участници в тези виртуални събития за изключителната отговорност и активност, особено в настоящия режим на обучение от разстояние в електронна среда.


   

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com