Поради ремонт в кв. „Младост“ в Ловеч ще бъде прекъсвано водоснабдяването

Поради започване на голям ремонт в Ловеч от 17.08.2020 г., понеделник, водоподаването в кв. „Младост“ ще бъде прекъсвано периодично от 08:00 до 18:00 часа. Започва изпълнението на първи етап от проект: „Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на зона „Младост“.


Зона „Младост“ включва: кв. „Младост“, кв. „Кольо Фичето“, ул. „Съйко Съев“ – (от магазин „Билла“ до края на града) и ул. „Стара планина“, както и обиколната  улица „Рязан“.


Сега ще се изгражда обект № 1 „Водопровод“, който е на стойност 811 906 лева. Продължителността на строителството се очаква да продължи до 15.11.2020 г.


Фирмата изпълнител е ДЗЗД „Виастрой-Т“, надзорът е на ДЗЗД „Интерпро БГ“ – София, проектанти са „Аквапартньор“ ЕООД.


Жилищен квартал „Младост“ се намира в западната част на гр. Ловеч. Към момента изградеността на водопроводната мрежа в квартала е около 8,8 км. Обособената територия на квартала се нуждае от доизграждане на някои места, като общата дължина на водопроводната мрежа ще достигне 11,6 км. За доизграждане са предвидени 3,8 км. Съществуващата мрежа, с изключение на водопроводите изпълнени от PE (полиетилен), е предвидена за реконструкция.


Един от главните проблеми с водопроводната мрежа на квартала е високото налягане и липсата на редуцирането му в зоната, застроена с жилищни блокове. Проблемите с високото налягане в западната зона ще бъдат решени със зонирането на мрежата и поставянето на регулатори за редуциране на налягането с цел нивото му да стигне нормативното. В настоящия момент в ж.к. „Младост“ няма зониране на водопроводната мрежа.


Община Ловеч, пресцентър


11.08.2020 г.


Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com