Поп певецът Миро ще пее на площада в Ловеч на 11 май

За празника на Ловеч – 11 май, сряда, ще има голям безплатен концерт на Миро на площада. С богата програма Община Ловеч отбелязва своя ден, когато се почитат Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий.


Поп певецът Миро ще пее в сряда за жителите и гостите на града на площад „Екзарх Йосиф I“ от 21:00 ч.  Миро е известен от дуета „Каризма“, както и със соловия си албум „Омиротворен“. Участва и в музикалното риалити „Пей с мен“ , „Като две капки вода“ и  много други.


Малко по-рано, от 18:30 ч., същия ден и на същата сцена, е концертът „Живот като на кино“ – спектакъл на Милица Гладнишка, Васил Спасов и „Михаил Йосифов секстет“. Вечерта ще приключи с празнична заря.


Освен традиционните „Люлякови музикални вечери“ са планирани официални събития, награждаване, изложби, премиера на алманах,  спортни състезание.


На 11 май, от 9:00 ч. е Божествената Света Литургия в новия Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“. Тържественото издигане знамето на Ловеч и поздравленията са на площада пред храма от 11.00 часа.


Церемония по удостояване със званието „Заслужил гражданин на Ловеч“ е от 11.45 часа в Ловчанско читалище.


Следобед от 16.00 ч. в ХГ „Проф. Теофан Сокеров“ ще бъде представен новият брой на алманах „Мостове“, издание на КДК.
Културният афиш обхваща и 12 май (четвъртък). От 19:00 ч. в рамките на „Люлякови музикални вечери“ гостува Държавната опера от Варна с  „Парижката Света Богородица“, на сцената на ДТ – Ловеч, от 19.00 часа


Община Ловеч, пресцентър


09.05.2022 г.
 


Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com