Популяризиране на национална кампания „Имам бизнес идея“ – ОИЦ-Ловеч

     На 15 април 2019 г. от 13:30 ч. в залата на Областен информационен център – Ловеч, се проведе пресконференция с представители на местни, регионални и национални медии за популяризиране на Националната кампания на Мрежата от информационни центрове в страната на тема: Онлайн конкурс за млади предприемачи: „Имам бизнес идея!“, която е част от инициативата на Европейската комисия „Европа в моя регион“.


ОИЦ-Ловеч запозна представителите на медиите с целите и регламента на конкурса и етапите на протичането му, както и с предстоящите си дейности и ангажименти за успешното протичане на кампанията за област Ловеч.


   Целта на онлайн конкурса е да се провокират интересът и творческата изява на младежи на възраст между 14 и 18 години и да бъде насърчено предприемачеството сред подрастващите. Конкурсът цели още да се насочат младите към мислене в дълбочина и перспектива за развиване и реализиране на бизнес идеи. Онлайн конкурсът се провежда едновременно във всички области на страната, от съответните 27 областни информационни центрове за ЕСИФ в периода 15 април – 1 юни 2019 г. В периода 15 април 2019 г. – 12 май 2019 г. се събират видеоклипове с бизнес идеи, а на 13 май 2019 г. от 10:00 часа – видеоклиповете стават публични и стартира гласуването. Гласуването ще се осъществява посредством „Лайк“ /харесване/ на съответния видеоклип на служебната страница на ОИЦ-Ловеч във Фейсбук. Гласуването ще продължи до 10:00 ч. на 23 май 2019 г. Следва преброяване на гласуванията /лайковете/ от администраторите на събитието на страницата на ОИЦ-Ловеч. Окончателните резултати ще бъдат обявени на Facebook страницата на Областен информационен център – Ловеч, в специално създаденото за онлайн конкурса събитие „Имам бизнес идея!“, както и в Единния информационен портал за ЕСИФ в Р. България www.eufunds.bg.


Видеоклиповете трябва да са с продължителност до 2 минути, да са не повече от 25
МБ, съдържанието им да отговаря на моралните норми, да не рекламират продукти или услуги, да са оригинални, иновативни, логически последователни и ясно представени.  Бизнес идеята следва да има потенциал за развитие, както и допълнителни ползи за обществото – принос за опазване на околната среда, по-добро образование, здравеопазване.


Областен информационен център – Ловеч ще се свържат с победителите в срок до 28.05.2019 г. 1.         


Първите 10 участника/клипа от всяка област, събрали най-много харесвания ще получат като награди за оригиналността си Спийкъри. А двамата участника/клипа от всяка област събралите най-голям брой харесвания (лайка) сред първите десет, освен със спийкър, ще бъдат наградени и с пътуване до София и посещение в „София Тех Парк“, където ще участват в специално организирано събитие, на което ще имат възможността да се срещнат с официални лица и представители на бизнеса и да обменят опит и идеи с тях. Събитието в „София Тех Парк“ е финала на националната кампания и ще се състои на 1 юни 2019 г.ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕСИФ в Р България.


За допълнителна информация:


Име на служител: Росица Кривирадева


Длъжност: Екперт „Комуникация, информация и логистика“


Тел.: 068 604 297; e-mail: oic.lovetch@gmail.comLovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com