Позиция на Корнелия Маринова кмет на Община Ловеч

Благодарност, отговорност  и надежда– това са думите, които ми идват след днешните решения на правителството за разхлабване на мерките. Благодарност за свършената огромна работа на Общинския оперативен щаб и представителите на местната власт, които бяхме в режим 7/24 и държахме обстановката под наблюдателен режим. Извършен бе сериозен анализ на обстановката, направени бяха навременни изводи и конкретни действия, отправени бяха разбираеми  послания. Затова  дължим топла благодарност към всички  отговорни и мислещи хора, наши съграждани, които спазваха  строгите мерки в най-кризисния момент. Благодарност към гражданите, които взаимодействат с общината, изразяват свободно мнения и ни помагат със сигналите, които подават.


Изказвам специална благодарност към НОЩ и държавните институции, които със своя професионализъм вдигнаха доверието помежду ни като хора, общност и държава. За нас е ясно, бе без обща воля не можем да преодолеем  изпитанието.


Като общество, като общност всички сме в една-единствена спасителна лодка и точно тук и сега разделителните линии са пагубни.


Отговорността остава за всички, защото опасността от непознатия коронавирус остава. И ние също оставаме в този режим на  готовност за нови изненади.


Надеждата ми е, че малцината противници на мерките и не дотам съвестни хора, които не ги спазваха досега,  ще променят и осмислят поведението си. Не бъдете противници на собственото си здраве! Заемете отговорна гражданска и родителска позиция – ние сме в пандемия! За да не се обвиняваме, че „другите хора“,  че  „посредствеността или безотговорността”  са виновни за жертвите. За кончината на съсед, на познат, камо ли за нашите медици, които се жертват в тази битка.


Защото виждам как карантината роди една категория „диванни автори“ и пишман- критици. Те лесно насочват  отговорността за случилото се към всички други, в т. ч. и към широката общност, към гражданите, към обикновените хора, които съвестно спазват нормите на социална дистанция. А те самите стоят  на пиедестал и писателстват. 


От всичките проверки и цялата информация, с която разполагам, имам становище, че нашите граждани се справиха чудесно с досегашните строги мерки.  Резултатът е ясен – до днес няма нито един заразен  от вируса в Община Ловеч. А нашата болница успешно излекува болен от съседна община.  


Това е положението, когато работим! Останалото  е празни брътвежи!Корнелия Маринова,


кмет на  Община ЛовечLovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com