Позиция на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова относно обществения интерес към новата общинска структура за горските територии През последните дни възникна определен обществен интерес към създаването на нова общинска структура за горските територии и съответно смяната на нейния ръководител

Сблъсъкът на интереси пролича още по време на извънредното заседание на Общинския съвет на 9 март, а по-късно отекна в някои медии и социалните мрежи.
Този интерес не е случаен – много години там, в общинските гори, управляваше един и същ човек.  Това е човекът, който сега си тръгва. Човекът, който сменяме, е олицетворение именно на модела, срещу който се борим.
Тази смяна става по напълно законен начин, по правилник, с легитимно решение на Общинския съвет. Това са самостоятелни решения на съветниците. Въпросният нашумял случай не е нито инцидент, нито някакво нарушение. Просто винаги с горските територии вървят и големи финансови интереси.
Но преди да се спрем на този случай, искам да припомня нещо, което опонентите удобно забравят.
Избрана бях за кмет по волята на по-голямата част от избирателите в Община Ловеч. Хората ми гласуваха доверие с надеждата да изчистя общината от един порочeн модел – моделът „Казанджиев“.
Други хора от различни партии пък бяха избрани за общински съветници, за да взимат решения с вишегласие.
Припомням още, че при демокрацията  действа един железен закон – трябва да се подчиниш на мнозинството. Затова смяната не е никакво „извиване на ръце“, това е законна процедура. Битката на опозицията  беше за едни 14 дни отсрочка, която не им дадохме поради големите ни съмнения. Нямаме време за отлагане, протакане, процедурни хватки.
Общината не е разследващ орган и няма да раздаваме присъди. Но можем, трябва и ние реагираме на общественото настроение, а то е негативно към досегашната практика. Ще припомня само случая с една изсечена гора в Лисец.
Изглежда  някои кръгове в Ловеч не им се иска да вярват, че сме,  и ще продължим да бъдем решителни в смяната на модела. Именно тези кръгове пускаха слухове, че бившият кмет ще става мой заместник-кмет. Не са познали досега, няма да познаят и утре.
В цялата страна днес  се вдига пречистваща вълна, която отхвърля  корупцията и озонира обществото. Ловеч не е по-различен от останалите  големи областни градове. Ловеч вече не е онази „червена крепост“. Ние имаме цялата подкрепа на сегашното правителство и отговаряме на обществените нагласи и интерес.
Сигурни сме, че имаме подкрепата на нашите избиратели и на всички демократично настроени граждани.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com