Поздравление на кмета  на Ловеч за 7 април Деня на Здравния работник

Уважаеми лекари и медицински специалисти,


Повече от всеки друг път днес, на 7 април, се чувствам длъжна да се обърна към Вас с най-топлите думи.


Сега цяла България гледа към болниците, към Вашия труд и себеотдаденост. Знам, че така е и в останалия свят, който напоследък се превърна в една огромна болница.  Болница, в която надеждата дават само лекарите.


Вярно, връхлетя ни тежка медицинска и икономическа криза, породена от коронавируса. Засега България, а в частност и Ловеч, се справяме много добре. Благодарения на Оперативния щаб  вървим една крачка напред с мерките и превенцията.


Искам да вярвам, че всеки един от Вас, всеки един от нас, е стигнал до простия извод, че трябва да бъдем  солидарни. За това говорят и множеството дарения, които пристигат в нашата болница.


Пандемията е голямо зло. Вирусът не разпознава кой кое е и всички, ако не се пазим, сме в опасност за живота си. Но как да се пазим, какво да не правим? Това ни казвате само Вие.


Пандемията отвори очите на мнозина за нещо, което не виждаха или отказваха да видят. Кризата реабилитира безапелационно нашата здравна система, като показа нейните най-ценни страни. Реабилитира лекаря, специалиста, медицинската сестра, хората в аптеките и в спешна помощ.


Всички видяхме как на първа линия излязоха експертите, професорите, лекарите. Това е реабилитация на рационалното начало, на науката и на човешкото здраве като висша ценност.


С това чувство за изпълнен дълг искам да посрещнете  Световния ден на здравето и Професионалния празник на здравния работник – 7 април!


Ние виждаме какво правите, какво жертвате заради нас и никога няма да го забравим!


Изказвам своята дълбока  признателност и благодарност към всички, които днес стоят на денонощната барикада и воюват  срещу вируса, които се грижат за най-ценното наше богатство – здравето.


Корнелия Маринова,


Кмет на Община Ловеч


Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com