Поздравителен адрес от Окръжен съд – Ловеч за Държавен архив – Ловеч по повод Деня на българските архивисти

         Председателят на Окръжен съд – Ловеч Милена Вълчева връчи поздравителен адрес на началника на Държавен архив – Ловеч Павлина Петрова по повод 10 октомври – Ден на българските архивисти.


         Благодарение на доброто сътрудничество между двете институции вече е факт изложба от ценни документи и снимки, свързани с историята на съда. Оригиналите им могат да бъдат видени до 17 ч. на 10 октомври в Държавен архив – Ловеч, на първия етаж на Дом „Преслав“.


„Като председател на Окръжен съд – Ловеч имах възможността лично да се убедя колко професионално съхранявате ценни документи и снимки, свързани с историята на съда. Благодаря Ви за това, че пазите историческата ни памет“, заяви Милена Вълчева.  


         От своя страна Павлина Петрова от Държавен архив – Ловеч благодари на Окръжен съд – Ловеч, че е помогнал ценните експонати да „излязат“ от папките на архива и бъдат показани на обществеността.


Самата изложба, посветена на 140-годишния юбилей на Окръжен съд – Ловеч, вече е подредена във фоайето на втория етаж на Съдебната палата и може да бъде видяна от всички в Деня на отворени врати на Съда, на 11 октомври, от 9 до 17 часа.        


10 октомври                                    Пресцентър на Окръжен съд – Ловеч


Гр. Ловеч


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com