Подписан е протокол за намерения за сътрудничество между Колашин, Черна гора, и Ловеч

Протокол за намерения за сътрудничество между град Колашин, Черна гора,  и  град Ловеч бе подписано на 11 май в приемната на Община Ловеч в Бароковите къщи. Подписаха го Милосав Булатович,  президент на Община Колашин, и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.


Идеята се роди по време на сутрешната среща с делегация от Черна гора, която гостува за първи път в Ловеч. Така в деня на своя празник – 11 май,  беше свършена важна международна дейност за бъдещо побратимяване между двата града. Подписването стана в присъствието на посланик на Черна гора Н. Пр. Снежана Радович, както и на ръководството на Община Ловеч в лицето на председателя на ОбС Петър Цолов и зам.- кметовете Венцислав Христов и Даниел Колев.


В документа  страните         заявяват намерение за побратимяване и поддържане на  дългосрочно сътрудничество и взаимодействия. Също щее предприемат действия, които ще служат за по-добро взаимно разбиране на гражданите на Община Колашин и гр.Ловеч.


Подчертава се, че страните желаят да обменят своя опит в следните шест ключови области: образование, култура, спорт, туризъм, икономика и неправителствени организации. Също ще полагат усилия да установят приятелски отношения между училища, висши учебни заведения, научни и академични среди на двата града, тъй като обменът на постижения в областта на образованието и науката ще донесе безценен принос за общностите и на двата града. Предвижда се  сътрудничество в областта на културата, спорта и туризма, между търговските камари на двата града и обмена на информация в областта на икономиката. Протоколът бе подписан 11.05.2019 г. в два идентични варианта –  на български и черногорски език.


Община Ловеч, пресцентър


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com