Подписан е протокол за намерения за сътрудничество между Колашин, Черна гора, и Ловеч

Протокол за намерения за сътрудничество между град Колашин, Черна гора,  и  град Ловеч бе подписано на 11 май в приемната на Община Ловеч в Бароковите къщи. Подписаха го Милосав Булатович,  президент на Община Колашин, и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.


Идеята се роди по време на сутрешната среща с делегация от Черна гора, която гостува за първи път в Ловеч. Така в деня на своя празник – 11 май,  беше свършена важна международна дейност за бъдещо побратимяване между двата града. Подписването стана в присъствието на посланик на Черна гора Н. Пр. Снежана Радович, както и на ръководството на Община Ловеч в лицето на председателя на ОбС Петър Цолов и зам.- кметовете Венцислав Христов и Даниел Колев.


В документа  страните         заявяват намерение за побратимяване и поддържане на  дългосрочно сътрудничество и взаимодействия. Също щее предприемат действия, които ще служат за по-добро взаимно разбиране на гражданите на Община Колашин и гр.Ловеч.


Подчертава се, че страните желаят да обменят своя опит в следните шест ключови области: образование, култура, спорт, туризъм, икономика и неправителствени организации. Също ще полагат усилия да установят приятелски отношения между училища, висши учебни заведения, научни и академични среди на двата града, тъй като обменът на постижения в областта на образованието и науката ще донесе безценен принос за общностите и на двата града. Предвижда се  сътрудничество в областта на културата, спорта и туризма, между търговските камари на двата града и обмена на информация в областта на икономиката. Протоколът бе подписан 11.05.2019 г. в два идентични варианта –  на български и черногорски език.


Община Ловеч, пресцентър


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com