Писателят краевед Пано Мустакерски – с нов културен проект Излезе от печат културно-историческия справочник на Пано Мустакерски „Богатствата на България”

IMG_7397Изданието е двуезично – на български и на английски, богато илюстрирано със снимков материал. Съдържанието включва столиците и владетелите на България, министър-председатели и президенти, манастири, паметници, главни пътни артерии, съкровища, светци, празници, забележителности и др. Културният проект на Мустакерски е съставен по повод 1000-годишнината от гибелта на цар Самуил.
Пано Мустакерски е поет и писател-краевед. Автор е на краеведческа книга с очерци в съавторство с д-р Цачо Шойков „Музикални дейци и самодейци от Угърчинския район”, съавтор на юбилеен сборник „Друм по случай 70 години!” и стихосбирката „Щастливи в ласките на Угърчин”.
Творбата „Кюриосити” на 84-годишния наш творец, посветена на кончината на Нийл Армстронг, бе изпратена до Барак Обама и до Американското посолство в София през 2012 г. В отговор на изпратения материал авторът получи благодарствено писмо от Браян Далтън – зам. посланик на САЩ в България.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com