Пет проекта са одобрени за финансиране от Общински фонд „Култура“ – Ловеч за 2020 година

Пет проекта са одобрени за финансиране от Общински фонд „Култура“ към Община Ловеч за 2020 година. Подадени са общо шест проектни предложения.


Одобрените за финансиране проекти са:


1.             „20 години Фолклорна формация „ЕЛИТ“ твори и учи младите“ на НЧ „Зорница 2010-Нено Щрегарски“


2.             „Национален конкурс за млади поп-изпълнители „Звезди над България“ 2020 на Анатоли Ганчев Анастасов и Инициативен комитет


3.             „Нека ти разкажа приказка за хигиената“ на Ловчанско читалище „Наука 1870 г.“


4.             „Кучето с цвят на небе“ на Драматичен театър – Ловеч


5.             Отпечатване на книгата „Градоустройството на Ловеч“ на арх. Петко Илиев ЕвревНа заседание на Общински фонд „Култура“ през февруари бяха определени приоритетните области за 2020 година. Тази година те са три:


1. Опазване и популяризиране на културното наследство, в това число – електронизация на културно-историческите обекти в града;


2. Професионално изкуство;


3. Знание чрез изкуство


 Фондът подпомага развитието на културата в Община Ловеч като набира, управлява и разходва средства за провеждане на националната и общинската политика в областта на културата на базата на предварително дефинирани приоритетни области в рамките на една календарна година.


За получаване на средства от Фонда могат да кандидатстват културни институти, регистрирани по ЗЗРК; читалища, регистрирани по Закона за народните читалища; образователни институции; творчески съюзи, както и граждани и групи с индивидуални творчески проекти. Средствата от Общински фонд „Култура” се предоставят при класиран проект въз основа на сключен договор, като размерът на финансовото подпомагане за проект е не повече от 80 % от общата  стойност на проекта.


Община Ловеч, пресцентър


28.04.2020 г.

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com