ПГИТУ се включи в „Маратон на четенето“ От няколко години чрез дейността на учредения в училището Клуб „Приятели на литературата и изкуствата“ се организира всяка година инициативата „Четене на открито“ с участието на всички ученици от гимназията.

Избрани текстове от любими автори се четат пред всички, като четенето е съпроводено от аргументация и мнение, изказано от четеца. Традиционната практика тази година беше допълнена от конкурса за есе на тема „Книгата в моя живот“, проведен сред училищната общност. На 09 декември 2015 година в училищната библиотека се проведе „Маратон на четенето“, който е в рамките на Националната седмица на четеното. Група ученици прочетоха емблематичната приказка на Ханс Кристиан Андерсен „Малката кибритопродавачка“, която носи своите послания за човечност и копнеж по красивото за всички възрасти.
В края на инициативата най-добре представилите се в конкурса за есе прочетоха своите работи пред всички.
На 10 декември 2015 година продължи „Маратонът на четеното“ с учениците от паралелката със специални образователни потребности. Директорът на Ресурсния център – г-жа Моника Дончева прочете на учениците част от приказката „Майчина сълза“ на Ангел Каралийчев. Четенето продължиха  и самите слушатели, с което докоснаха сърцата на всички.

IMG_0399 IMG_0431 IMG_0437

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com