Панихида в памет на жертвите на комунизма Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и председателят на Общинския съвет Петър Цолов участваха в панихида в памет на жертвите на комунизма

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и председателят на Общинския съвет Петър Цолов участваха днес в панихида в памет на жертвите на комунизма. Поводът е 1 февруари – Ден на признателност и почит към жертвите на комунизма.

01 02 16 panihida 1

В 12,00 часа в параклиса „Въведение Богородично“ на новия катедрален храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в центъра на Ловеч беше отслужена панихида от отец Михаил. Сред присъстващите бяха още депутатът Антон Долапчиев, както и представители на политически партии в Ловеч, много граждани.

01 02 2016 4

Организатор на събитието е СДС – Ловеч.

Денят се отбелязва от 2011 г., когато Министерският съвет обяви 1 февруари за Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим. В далечната нощ на 1 срещу 2 февруари 1945 г. е изпълнена смъртната присъда, издадена от„Народния съд” срещу регентите Принц Кирил Преславски Сакскобургготски, Богдан Филов – министър-председател и ген. Никола Михов, както и 17 министри.

01 02 2016 panihida 2

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com