Павел Велинов беше представен в ефира на bTV Петкратният шампион на България по класическа борба споделя, че най-трудната част от подготовката е гладът

Не след дълго, след като Ловеч Нюз съобщи за успеха на нашия съгражданин Павел Велинов, той беше представен и в ефира на bTV:

Павел Велинов е бивш национал по класическа борба. Той направи силен дебют в испанския шампионат по к:ултуризъм в категория до 70 килограма. Той успява да срази конкуренцията и печели първо място на състезание, в което участват над 500 души. Това е първото му излизане на професионалната сцена. Разказва репортерът Камен Лисички.

Павел Велинов:
Тук съм проходил в спорта. И нещо специално, тази зала е нещо свещено за мене. Да, като вляза тука, самият мирис на тепих и на всичко ми връща спомени назад. Аз си мисля, че успехите ми са благодарение на борбата в началния период. На наставленията, които треньорът ми е давал.

От 16 години шампионът живее в Испания. В първите три години от престоя си се занимава с борба. После преминава през джиу джицу, граплинг, ММА. Преди година прекрачва прага на фитнес залата. Негов приятел го нахъсва за големия подиум.

В началото не го приех толкова сериозно, но реших да опитам. Той ми помогна да си намеря личен треньор, който до днес ми води програмите и диетите.

Формулата на успеха се оказва успешна и нашенецът печели първото място. За надпреварата е трябвало да свали 10 килограма и да извае максимално мускули. Не крие, че новата му страст изисква жертви, като това да се лиши от любимите си храни. А екстремната диета преди състезанието продължила цели два месеца.

Най-трудно ми е преди състезание гладът, защото всеки може да вдига щанги и да е здрав, но не всеки може да издържи на глад. Моята диета беше четири дни без въглехидрати и един ден с много малко въглехидрати.

Видеото може да видите на сайта на bTV

* Източник: bTV

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com