Отпускат нови 1 213 789 лв. за реконструкция на ВиК мрежата  в ловешкия квартал „Младост“

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова  и Дария Иванова, началник отдел „Счетоводен“, подписаха на 25 октомври 2022 г. споразумение в МРРБ относно предоставяне на трансфер  на общината в размер от 1 213 789 лв. 


Парите са от предвидените капиталови средства на министерството, документът е подписан и от министър Иван Шишков. Средствата са предназначени за обект „Реконструкция на ВиК мрежата в Община Ловеч“, обособена позиция №1 „Реконструкция на ВиК мрежа ж. к. „Младост“ – водопровод.


„Трансферът, който идва в срок от десет дни,  дава възможност да се дофинансира  започналата реконструкция на  ж.к. „Младост“, уточни Корнелия Маринова.


Припомняме, че ремонтът в най-големия квартал на града тръгна в края на лятото на 2020 г.  Старата водопроводна мрежа в квартала беше около 8,8 км. Обособената територия на квартала се нуждаеше от ремонт и доизграждане на някои участъци, като общата дължина на водопроводната мрежа да достигне 11,6 км.


В момента се ремонтират онези улици, по които ВиК мрежата  вече е подменена. По тях се работи със средства от капиталовата програма на Община Ловеч.Община Ловеч, пресцентър


25.10.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com