Отличиха  заслужили граждани на Ловеч по повод Празника  11 май

За Празника на Ловеч – 11 май, бяха отличени двама  актьори  от местния театър като заслужили граждани – Слава Георгиева и Стоян Георгиев. С „Почетен медал на гр. Ловеч“ бе удостоен проф. д-р Владимир  Аврамов от ВТУ и генерал-майор Красимир Маринов.  Церемонията беше в Ловчанското читалище „Наука – 1870 г.“


На събитието присъстваха депутатът Николай Нанков, областният управител Виктор Стойчев, гостите  и общински съветници.


Актьорът Стоян Георгиев Стоянов стана „Заслужил гражданин на Ловеч“ за дългогодишната му театрална, обществена и културна дейност на територията на общината, както  и за изключителния му принос за развитието и популяризирането на българската култура и изкуство. Той вече е удостоен с Почетен медал и значка по-рано. На тържествената церемония му бе връчен Кристал „Ловешка крепост“ и живописна картина.


Стоян Георгиев благодари с трогателни думи, като припомни, че първите стъпки на сцената е направил именно на тази сцена в читалището през 1957 г. като дете. Целият му живот до сега е преминал на сцената.


Званието „Заслужил гражданин на Ловеч“ получи и актрисата Славка Цветанова Георгиева за дългогодишната ѝ театрална, обществена и културна дейност на територията на община Ловеч, както и за изключителния ѝ принос за развитието и популяризирането на българската култура и изкуство. Поради отсъствие от града наградата ще й бъде предадена по-късно.


Кметът на Община Ловеч със своя заповед удостои проф. д-р Владимир Димитров Аврамов с „Почетен медал на гр. Ловеч“. Причината е дългогодишна му дейност по проектиране и реализация на стенописна програма в Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ и изключителен принос към културния и духовен живот в Ловеч. Проф. Аврамов благодари с думите: „Аз не съм площаден артист и много хора не ме познават. За да се запознаят с моето изкуство, трябва да влязат в храма.“


С Почетен медал на град Ловеч бе удостоен и генерал-майор Красимир Кънев за заслугите му към военното дело и наука, към отбраната на страната и НАТО,  както и към обществения живот на град Ловеч и възраждането на неговата войнска слава. Служебна мисия възпрепятства генерал-майор Красимир Маринов Кънев да присъства лично.


Отличията на присъстващите  връчи кметът  Корнелия Маринова. Тържествата и концертите за празника на Ловеч продължиха през целия ден.


ВИЖ ТУК


https://www.facebook.com/Kornelia.Marinova.Official

https://www.facebook.com/lovech.municipalityОбщина Ловеч, пресцентър


11.05.2022 г.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com