Откриха СТЕМ център  в Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина в Ловеч

Откриване на СТЕМ център имаше на 21 юни 2022 г. в Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Д. Димов“ в Ловеч. За събитието присъстваха кметът на Община Ловеч  Корнелия Маринова, д-р Иваничка Буровска, и.д. началник на Регионалното управление на образованието (РУО), директорът на Областна дирекция по земеделие Дияна Рускова,  директорът на ОДБХ д-р Росен Федерчев и директорът на зоопарка д-р Ивайло Станков.


Кметът Корнелия Маринова се обърна към присъстващите ученици с думите: „Радвам се, че сме в едно училище на 76 години и което отваря широко врати за всички свои възпитаници. То не случайно е национално училище  – защото е много нужно на обществото. Чудесно е, че днес откриваме един СТЕМ център, в който ще може да работи по вътрешни болести и биология, по химия и хранителни технологии. Пожелавам ви да се развивате още повече, за да бъдете конкурентни на пазара на труда.“


Кметът подари на центъра пластика, изобразяваще сова с разтворена книга, символ на мъдростта и познанието. Церемонията включваше поздравителни адреси от сродни на гимназията учреждения и изпълнения на ученически състав.


Проектът е на стойност 50 000 лв. плюс самоучастие, СТЕМ центърът е от два кабинета, разказа директорът Габриела Георгиева.  Кабинетът е оборудван  с технология тип  zSpace, която съчетава елементи от виртуална и разширена реалност в компютър.


Община Ловеч, пресцентър


21.06.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com