Откриха нов дигитален център  „Родолюбие“ в Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч

Официално беше открит новият дигитален център  „Родолюбие“ в Профилираната природо-математическа гимназия – Ловеч. Това стана 26 октомври 2022 г. в присъствието на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, д-р Иваничка Буровска, и.д. началник на РУО, и членове на училищното  настоятелство.


Всеки път, когато дойда във Вашата гимназия, се зареждам с идеи и енергия, сподели пред учениците кметът Корнелия Маринова. Шестокласниците изнесоха кратък урок по родолюбие, като разказаха за местните будители. Демонстрирани бяха различните дигитални възможности на кабинета, който е уникален като интериор и оформление. Тук заслуги имат учителите-координатори Елица Върбановска и  Петя Първанова, на художниците от Арт клуб ,,Усмивка“ с ръководител Мариана Москова, на учителите по история Ивона Дочева, Владимир  Брязов и Катя Начева.


Проектът е на сдружение „ПМГ – Надежда“, в непосредствено сътрудничество с председателя на училищното настоятелството Николай Николов. Финансиран е от програма „ Ти и Lidl за по-добър живот“ със съдействието на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Общата стойност на проекта е 9019 лв.


В четвъртото издание на конкурса участват 139 предложения от 66 населени места в България, като само 12 са избрани в тематична област „Образование“.


Чрез реализиране на дейности като промяна на физическото пространство (адекватна заобикаляща среда), нови методи на преподаване (онлайн ресурси),  документални филми, виртуална разходка из България и Европа и други. Чрез QR кодове, подредени по  т. нар. „линия на времето“, учениците могат да получат информация за съответното събитие.


Дигиталният център „Родолюбие“ е поредната стъпка в утвърждаване на статута на гимназията като иновативна, предлагаща съвременна образователна среда, за мотивирани ученици и учители. Това е трети пореден проект с настоятелството, досега са реновирани училищната библиотека и е изграден езиков център, поясни директорът на гимназията Венцеслав Георгиев.


Община Ловеч, пресцентър


26.10.2022 г.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com