Открита бе традиционната годишна изложба на ловешките художници

Снощи вечерта в Художествената галерия в Ловеч бе открита традиционната годишна изложба на местните художници. При откриването заместник-кметът на Община Ловеч Цветан Георгиев каза:
„Всеки уважаващ себе си град трябва да има  подобна традиционна годишна изложба, която представя  най-доброто  от творчеството на местните  творци. Тази експозиция е като витрина, на която всеки художник се представя с най-доброто и вълнуващо произведение, сътворено през изтичащата година.
Тази вечер се наслаждаваме на пиршеството от цветове, пластика и хармония – един есенен поздрав за ценителите на изкуството.Аз се радвам, че експозицията говори за богатия потенциал на нашите творци, за таланти от всички поколения – от най-младите до най-заслужилите.“
За художниците и техния потенциал говори изкуствоведът Румен Серафимов, който пристигна от Варна по този повод. Той изтъкна присъствието на творци като Теофан Сокеров, Юлиян Йорданов, Румен Нисторов, Владимир Киров, Валентин Узунов, Веско Велев, Тихомир Витков, Димитър Минков, Александър Иванов и други
В експозициятаучастват 53 автори със 173 творби. Това са  произведения от всички раздели на изобразителното изкуство – живопис, графика, скулптура и приложни изкуства. Изложбата заема всички зали на галерията, а откриването бе посетено от много почитатели на изкуството.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com