Отборът на Тетевен Волей загуби с 2:3 гейма от вицешампиона и носител на Купата Добруджа 07 пред погледа на Пламен Константинов

Отборът на Тетевен Волей изигра мача си с Добруджа 07 в четвъртия кръг от НВЛ – Суперлига. В препълнената зала в спортен комплекс „Георги Бенковски“ домакините спечелиха първия гейм с 25:21 точки. Още в началото те поведоха с 3:1, но гостите успяха да обърнат резултата до 4:5. Първото техническо прекъсване дойде при резултат 8:7 за домакините от Тетевен, след което те не изпуснаха инициативата и затвориха гейма с 25:21 точки с много добра игра в защита, отлична блокада, както и отлично завършване на атаките по диагонала. Най-резултатен в първия гейм беше Емилиян Мирчев от отбора на Тетевен Волей. Вторият гейм започна оспорвано, като гостите успяха да вземат преднина на първото техническо прекъсване с 7:8 и при второто с 15:16. След това обаче волейболистите на Добруджа направиха шест последователни точки и поведоха с 21:15, което на практика реши изхода на гейма, който те спечелиха с 25:17 и изравниха резултата. В третия гейм вицешампионите и носители на Купата на България имаха пълно превъзходство, поведоха още в самото начало, като на моменти разликата достигаше до 10 точки в тяхна полза и така затвориха гейма с 25:15. В четвъртия гейм волейболистите на Тетевен успяха и с мощната подкрепа на публиката в препълнената зала да поведат още в самото начало и въпреки съпротивата на гостите от Добрич, спечелиха гейма с 25:22, за да се стигне до тайбрек. В петия гейм домакините водеха с 8:5 преди завъртането на игралното поле, след което обаче по-опитните волейболисти от Добруджа направиха четири поредни точки и обърнаха резултата в своя полза, като в крайна сметка спечелиха с 15:12, а с това и срещата с 3:2 гейма. Срещата се игра пред погледа на националния треньор Пламен константинов. Това е първата домакинска загуба от началото на първенството, като до момента отбора има една победа и три загуби.

volley_teteven (11) volley_teteven (9) volley_teteven (8) volley_teteven (7) volley_teteven (6) volley_teteven (5) volley_teteven (4) volley_teteven (3) volley_teteven (2) volley_teteven (1)

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com