Община Троян продължава с изпълнението на програмата за поетапно възстановяване на уличната мрежа, след изпълнението на проекта за воден цикъл втори етап Община Троян продължава с изпълнението на Програма за поетапно възстановяване на уличната мрежа, свързана с изпълнението на проект „Изпълнение на втори етап на интегриран проект за водния цикъл на град Троян“.

Към настояща дата са обхванати 17 обекта, от общо 17 в плана за 2015 г., с ремонтни дейности на обща стойност 504 836 лв., от бюджета на Общината и ПИП „Растеж и устойчиво развитие на регионите“, като стойността включва ремонт по улиците: „Македония“, „Дъскотина“, част от ул. „Радецки“ (от кръстовището с ул. „Бочо Донев“ до кръстовището с ул. „Симеон Велики“), ул. „Здравец“, ул. „Проф. Шипковенски“ (от ул. „Радецки“ до ул. „Стефан Караджа), ул. „Минко Марковски“. Това съобщават от пресцентъра на Община Троян. Ремонтирани са тротоарите на ул. „Незабравка“ (в участъка от ул. „Кирил и Методий“ до ул. „Радецки“), извършено е проектиране за реконструкция на ул. „Любен Каравелов“, което включва пътното платно и тротоарите. Завършен е ремонтът на ул. „Спас Бояджиев“ II етап.
Програмата обхваща улиците, които преди стартирането на проекта са били в лошо експлоатационно състояние, но не са извършвани ремонти по тях, предвид подмяната на подземната инфраструктура. През месец ноември завършиха ремонтите по троянските улици „проф. Шипковенски“, „Здравец“ и „Минко Марковски“, на обща стойност 273 694,79 лв., като е положена асфалтова настилка на 754 м. обща дължина, изградени са бордюри и тротоари.
Софийската фирма изпълнител „Пътприбор“ ООД, извърши ремонт на 135-метровата отсечка на ул. „Проф. Шипковенски“. Поставени са 400 м2 тротоари, а стойността на всички ремонтни дейности възлиза на 44 580,18 лв.
„Микра – КМ“ ЕООД, гр. Ботевград, извърши ремонтите на ул. „Здравец“ и ул. „Минко Марковски“. На ул. „Здравец“ са положени общо 1943 м2 асфалт, а стойността на ремонта е 112 482,48 лв.
На ул. „Минко Марковски“ са положени общо 2645 м2 асфалт и са изградени 1140 м2 тротоари, с 600 м. видим бетонов бордюр и 100 м. градински бетонов бордюр, на обща стойност 116 632,13 лв.
Програмата за поетапно възстановяване на уличната мрежа включва ремонтни дейности по ул. „Бочо Донев“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Сеновоза“ за следващата календарна година.

Minko Markovski

prof.Shipkovenski1

Zdravec

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com