Община Троян очаква действия на АПИ за осигуряване проходимостта на прохода Троян-Кърнаре Кметът Донка Михайлова проведе разговор с инж. Георги Грозданов и инж. Лазар Лазаров

След проведената вчера /18.02.2016 г./ акция от местния предприемач Радослав Чолаков-Роко за отпушване на прохода Троян-Кърнаре, тази нощ проходът бе механично затворен с купчини насипен материал, в района на мандрата при с. Кърнаре.
Рано сутринта кметът г-жа Михайлова проведе последователно разговори с директора на Областно пътно управление – Ловеч, инж. Георги Грозданов и председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), инж. Лазар Лазаров, по време на които изрази своята тревога от проведеното действие и загрижеността за сериозните загуби, които бизнесът търпи, в следствие на продължителния период, в които проходът е затворен.
Г-жа Михайлова изрази пред Председателя на АПИ неодобрението си за проведеното действие и настоя да бъде осигурена проходимостта на прохода. Изразено беше и очакване за уширяване на просеката, която беше прокарана и гарантиране сигурността на пътуващите. Инж. Лазаров пое ангажимент в спешен порядък АПИ да вземе решение по казуса. Очакванията на Община Троян са проходът Троян – Кърнаре да бъде отворен.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com