Община Троян започва раздаването на 205 пакета хранителни продукти на конкретни лица от уязвими групи

На 08.04.2020 г. Община Троян получи 205 пакета с хранителни продукти от Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, предоставени ни от Областния съвет на БЧК – Ловеч.


Продуктите са предназначени за лица от следните уязвими групи: 122 самотно живеещи възрастни над 65 г. и лица с увреждания получаващи здравно-социални услуги по проект „Патронажна грижа в Община Троян“; 57 лица получаващи топъл обяд по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане; 12 лица поставени под карантина във връзка с COVID-19 и 14 лица от общината над 65 г. възраст с трайни увреждания в невъзможност за самообслужване.


В акцията при разтоварване на хранителните продукти се включиха 6 доброволци от „Доброволно формирование“ Троян: ръководителят на формированието – Иван Шайлеков, както и Николай Райковски, Цветeлин Райковски, Момчил Маринов, Боян Бенев и Тодор Комитов.


Пакетите с храни са по 30 кг. и съдържат: олио, брашно, ориз, леща, спагети, кутии консерви с лютеница, зелен фасул, домати, грах, гювеч, конфитюр, говеждо месо, херинга и пиле фрикасе.  


Раздаването на храните започва от днес, 08.04.2020 г., и  ще продължи до 16.04.2020 г. Екипи от служители на Общината, от проект „Патронажна грижа в Община Троян“ и от Център за обществена подкрепа гр. Троян ще посетят на домашния адрес всички лица, включени в списъка. Предаването на пакетите с храни ще се извършва безконтактно, при спазване на противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19.  


Община Троян изказва специални благодарности към екипа на БЧК – Ловеч и доброволците от „Доброволното формирование“ в гр. Троян!

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com