Община Ловеч чрез видеозаписи издирва извършителите на серия вандалски прояви

Община Ловеч чрез отдел „Контрол и сигурност” издирва извършителите на серия вандалски прояви през последните дни. За целта се преглеждат видеозаписи от местата, където неизвестни засега извършители са нарушили реда.

В нощта срещу 19 април те са обърнали  кошчета и контейнери за отпадъци в Ловеч на ул. „Осъмска“,  като са замърсили пространството по тротоара.

 Преди дни пък бяха счупени три броя изпъкнали пътни огледала на различни кръстовища и опасни пътни участъци – на ул. „Димитър Пъшков“, както и на кръстовища в кв. „Гозница“ и в село Сливек. По този случай е изпратено и писмо до ОД на МВР в Ловеч за съдействие.

Общината определя тези постъпки като грубо, вандалско незачитане на направеното за опазване на чистотата, реда и пътната безопасност.

Община Ловеч и друг път е използвала видеозаписи, за да стигне до извършителите. Когато това са непълнолетни лица, те се предават на Детска педагогическа стая, където се работи за превенцията на престъпността и противообществените прояви. Пълнолетните лица се глобяват по чл. 15 на Наредба № 1 за нарушения от този вид.

Припомняме, че през 2019 г. трима хулигани получиха глоби и порицание, след като в нощта срещу 2 април в пияно състояние обърнаха кошчетата за боклук в центъра на града. Тяхната самоличност бързо бе разкрита.

„Няма да се откажем да се борим с подобни вандалски постъпки. Разпоредила съм да се пренасочат някои камери към проблемните участъци, ще порицаваме и ще глобяваме за подобни постъпки“, сподели кметът Корнелия Маринова.

Община Ловеч, пресцентър

19.04.2021 г.

 

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com