Община Ловеч удостои Ксавие Лапер дьо Кабан, извънреден и пълномощен посланик на Република Франция у нас, с почетен знак

Днес Община Ловеч удостои Н. Пр. г-н Ксавие Лапер дьо Кабан, извънреден и пълномощен посланик на Република Франция у нас, с почетен знак. Отличието се дава заради приноса за разцвета във взаимоотношенията между побратимените градове Лавал и Ловеч и сближаването между общностите и институциите на двата града в областта на социалните дейности, културата, образованието, спорта и туризма.
Почетният знак на Община Ловеч бе връчен от кмета г-жа Корнелия Маринова по време на визитата на г-на посланика в общината.
Като кмет на Ловеч имам честта и удоволствието да връча Почетния медал нашата община на г-н Ксавие Лапер дьо Кабан.
Задвижени са мощни лостове на сближаване между двата града, върви усилена размяна на младежи по проекти и социални програми, очакват ни нови съвместни инициативи, подчерта Корнелия Маринова.
Осланяйки се на дългогодишните приятелски взаимоотношения на взаимно сътрудничество между побратимените  градове, вярвам, че и занапред ще продължат традиционно добрите партньорски отношения, допълни тя. Г-н дьо Кабан получи и картината „Старите къщи“ от художника Никола Русев. От своя страна той дари на Община Ловеч луксозен каталог на българската изложба в Лувъра.
Посланик Ксавие Лапер дьо Кабан прояви интерес към икономическото състояния на общината, към културните и туристическите особености на региона. Той обеща да дойде отново през есента, когато  Ловеч ще бъде домакин на национална олимпиада по франкофония, подкрепена от министерството на образованието и науката и външното министерство.
Посланик Ксавие Лапер дьо Кабан бе на кратко посещение в Ловеч, като взе участие и в празника на ГЧЕ „Екзарх Йозиф Първи“. Снимки и текст: Пресцентър Община Ловеч

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com