Община Ловеч с наличния си капацитет и технологични възможности е първа в България с готово облагането Община Ловеч с наличния си капацитет и технологичните възможности е първав България, която е готова с облагане за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства

Още на 5 януари облагането беше готово с данъка върху превозните средства. На 11 януари  вече можеше да се инкасират и останалите публични общински вземания.
От това се възползват най-вече гражданите, които без напрежение и дълго чакане могат да внесат своите такси.
Сегашният законпозволява, ако  общините са готови с облагането преди стария срок 1 март,то събиранията могат да започнат по-рано. Гражданите отново могат да се възползват от 5% отстъпка, но пред касите няма опашки от чакащи.
Припомняме, че според стария закон до 2011 г. плащането бе в периода от 1 март до 30 април с отстъпка от 5%.  Тогава чакащите се проточваха в редица от касите по коридора чак  до входа на Общината.
На 25.01.2016 г. е генериран файлът, който Община Ловеч предоставя на фирмата, с която е подписан договор за разпечатване и разнасяне на съобщенията. До края на другата седмица съобщенията ще бъдат разнесени до всички жители.
Същевременно жителите на село Баховица за първи път имат възможност да  заплатят задълженията си чрез VPN -връзка (от VirtualPrivateNetwork / „Виртуална частна мрежа). Връзката дава възможност плащането моментално да се отчита в Община Ловеч.
Засега има изградени общо девет такива връзки с кметствата и ще се работи за тяхното активизирани. Необходимо е още кметовете да имат заповед за събиране на местните приходи и желание да се справят с продукта.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com