Община Ловеч със специална онлайн културна програма за Празник на града 11 май

Община Ловеч е подготвила специална онлайн културна програма със серия включвания в официалните профили на институцията във Фейсбук и в Ютюб по повод предстоящия Празник на града 11 май.


Още от 1 май, петък,  може да се  гледа в канала Ютюб запис на танцовия спектакъл „През погледа на Левски“ на НЧ „Бяла Анаста – 2016“ в Ловеч, който бе игран на 19 февруари  т.г.


Адресът е


https://www.youtube.com/watch?v=hgeMXY2tHLk


За да се проследи, достатъчно е да сложиш посочения линк в Ютюб или просто да кликнеш върху него и гледането започва. Времетраенето е малко над 1 час.


На 5 май, вторник, ще има видео във ФБ за една бъдеща изложба на РИМ – Ловеч.  Изложбата е посветена на Екзарх Йосиф I, защото точно на 5 май се навършват 180 години от рождението на видния  православен духовник, патрон на нашата Езикова гимназия. Разговорът с уредник Христо Тодоров е на тема „Йосиф Първи– ловешки митрополит и Екзарх български“.


На 7 май, четвъртък, видеото е с легендарния Найден Ангелов  – любим учител от Езиковата гимназия, личност с богата култура и колоритен характер, рицар на духовността. През ноември м.г. той имаше  90-годишен юбилей, сега пази строга карантина в своя дом.


На 8 май, петък, чрез ФБ ще разгледаме една от новите художествени експозиции в Ловеч – изложбата-дарение на известния художник и приятел на Ловеч Никола Манев (1940- 2018). Домакин на срещата ще е Натали Вътева от Художествена галерия Ловеч.


На 11 май, понеделник, от 11.00 часа ще има комбинирано излъчване с  Общинско радио Ловеч и чрез страницата на Общината във ФБ с Юлияна Цанева, директор на библиотеката,  и с Марина Колева, директор на Център за подкрепа за личностно развитие – ОДК Ловеч. Темата е както Празникът на Ловеч, така и важните дати в развитието на институциите и техните постижения.


През деня на 11 май, ще може да се види и разговор по скайпа с известния лекар проф. д-р Николай Райнов, който ще ни поздрави от Мюнхен.


Вечерта в 21.00 часа за всички  ще бъде представен Аудио-визуалният спектакъл „Звук и светлина“, който се прожектира върху стените на Ловешката крепост.  Гражданите могат да го наблюдават както от домовете си и от улиците, така и на живо във ФБ. Тогава ще бъдат отправени и специални поздравления към всички граждани по повод Празника на Ловеч.


Включванията във фейсбук после могат да се гледат по всяко време в профилите на кмета и на Община Ловеч на посочените по-долу адреси.


Тук


https://www.facebook.com/lovech.municipality


или тук


 https://www.facebook.com/Kornelia.Marinova.Official/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARC6qvam17ZELIXbhxJ7lR6Ibz_gUIW-VfQAsG6EQlPBEOGmzXCQG6Ap3OF6JsoZom2paNEjQqmENAe5


Община Ловеч, пресцентър


30.04.2020 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com