Община Ловеч се включи активно в провеждането на турнира „Млад огнеборец“

Община Ловеч се включи активно в организацията и провеждането на традиционния есенeн турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ за Преходната купа „Юлиян Манзаров“. Общината осигури грамоти, купи за първенците, медали и предметни награди за всички участници. На награждаването присъства заместник-кметът на общината Венцислав Христов.


В състезанието на  7 октомври участваха деца от 12 училища от градовете Ловеч, Айтос, Провадия, Полски Тръмбеш, Видин, Козлодуй, Севлиево, Троян, Пловдив, Гулянци, Шумен и село Опан. Преходната купа “Юлиян Манзаров” спечелиха младите огнеборци от Айтос.


Състезанието протече в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“. Учениците от СУ „Никола Вапцаров“ – гр. Айтос спечелиха купата с общ резултат от двете дисциплини 1053,14 точки. След тях с 5 точки по-малко заеха учениците от шуменското IX ОУ „Панайот Волов”. Бронзовите медали заслужиха децата от СУ „Никола Вапцаров“, Пловдив. Те успяха да съберат общ резултат от 1038,92. Всички млади огнеборци получиха грамоти, а първенците – купи, медали и предметни награди.


Поредното издание на турнира се проведе в присъствието на областния управител на Ловеч Светослав Славчев, , ст. комисар Александър Джартов, директор на Дирекция „Държавен контрол и превантивна дейност“ в ГДПБЗН, комисар Владимир Кацарски, директор на РДПБЗН Ловеч, Стоянка Цанова от РУО – МОН и. Както винаги, присъстваше и баща на Юлиян – Георги Манзаров, който е председател на фондация „Ангели от Лим“.


Есенният турнир на младите огнеборци е основан през 2001 г., а от 2004 г. носи името на Юлиян Манзаров. Съорганизатори на състезанието са ГД “Пожарна безопасност и защита на населението” и Българската федерация за пожароприложен спорт. Освен Община Ловеч подкрепа за провеждането на надпреварата оказват от министерствата на образованието и на младежта и спорта,  Фондация “Ангели от Лим” и Съюза на пивоварите в България.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com