Община Ловеч получава ново финансиране за инфраструктурни проекти в ж.к. „Младост“

Община Ловеч получава ново финансиране за реконструкция на ВиК мрежата в ж.к. „Младост“, за доизграждане на водопровод и за основен ремонт на улици в ж.к. „Младост“ и кв. „Кольо Фичето“.  Стойността за тази година е 7 495 720 лв., а през 2023 г. ще бъдат инвестирани още 2 млн. лв. за подобряване състоянието на улиците.


Седем общини в област Ловеч получават общо 17 млн. лв. за инфраструктурни проекти, единствено община Луковит не е кандидатствала.


Това става ясно след заседание на Министерския съвет на 20 юли 2022 г., когато със свое постановление правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините в страната в размер на 166 млн. лв.


С писмото до финансовото министерство Община Ловеч е предоставила списък за общо 15 готови проекта с разрешително за строеж. Одобреното предложение от Министерският съвет за „Младост“ обаче е най-важното сред тях и Община Ловеч оценява решението.


Напомняме, че ремонтът в този най-голям квартал на града започна в края на лятото на 2020 г.  Той се намира в западната част на Ловеч. Изградеността на водопроводната мрежа в квартала беше около 8,8 км. Обособената територия на квартала се нуждаше от доизграждане на някои участъци, като общата дължина на водопроводната мрежа да достигне 11,6 км. Улиците също се нуждаят от ремонт. По част от тях вече се работи със средства от капиталовата програма на Община Ловеч.


Община Ловеч, пресцентър


21.07.2022 г.


Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com