Община Ловеч награди ученици в конкурс за есе „Моите будители днес“, посветен на Деня на народните будители

По случай 1-ви ноември, Ден на народните будители, на тържество бяха отличени учениците, взели участие в конкурс за есе на тема „Моите будители днес”. Награждаването стана на 2 ноември 2022 г.  вечерта в салона на Ловчанското читалище „Наука – 1870 г.“ Конкурсът имаше за цел да  провокира мисленето на младите хора, творческата им изява и лична позиция, както и да насочи вниманието им към днешните будители.


Право на участие  имаха ученици, обхванати във всички  провеждани занимания по интереси в училищата на територията на Община Ловеч, включени в Програмата за стимулиране на дейности и изяви на учениците, свързани със заниманията по интереси в ловешките училища през 2022 година.


В конкурса участваха ученици от ОУ „Васил Левски“, ОУ „Христо Никифоров“, ОУ „Проф. Димитър Димов“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Профилирана природо-математическа гимназия, Профилирана Езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи“, Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. Димитър Димов“, Професионална гимназия по икономика търговия и услуги, Център за подкрепа за личностно развитие – Ученическо общежитие.


Със заповед на кмета на Община Ловеч беше сформирана комисия от представители на РБ „Проф. Беню Цонев“, която разгледа и оцени постъпилите есета от обявения Общински конкурс.


Комисията е разгледала и оценила общо 22 творби в две възрастови групи – от 10 до 14 години и от 15 до 19 години.


В първа възрастова група 10-14 години са определени  8 първи места. Едно второ и едно трето място.


Във втора възрастова група, комисията е присъдила две първи места, едно второ и едно трето място.


Всички участници в конкурса бяха наградени от ръководството на Община Ловеч. Бяха отличени и училищата с най-много участници – ОУ „Христо Никифоров“ и ОУ „Васил Левски“. Наградите връчи Венцислав Христов, заместник -кмет на Община Ловеч.


„ Радостен е фактът, че толкова много ученици се включиха в поставеното творческо предизвикателство. Благодарен съм на всички вас, благодарен съм и на вашите преподаватели. Вие доказахте, че можете да се справите и продължавайте да го правите. Пожелавам и на вашите учители все така да ви вдъхновяват и да правят училището по-интересно за вас – младите хора“, заяви Венцислав Христов.


Тържествената програма продължи с образователния спектакъл „Хилядолетната България. Историята оживява“ от д-р Искрен Красимиров, основател на „НЕзабравимата България“.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com