Община Ловеч връчи ежегодните награди „Инвеститор на годината“ и „Бизнесмен на годината“

На специална церемония в Ловеч на 11 май 2021 г. бяха връчени ежегодните награди „Инвеститор на годината“ и „Бизнесмен на годината“ за 2020 г. Бизнес наградите бяха обявени в залата на ХГ „Проф. Теофан Сокеров“, веднага след градското тържество на площада.


В началото на церемонията кметът Корнелия Маринова приветства гостите и припомни как се е родил празникът 11 май през 1993 г. след решение на общинските съветници. Каза още: „За да имаш успех в която и да е професия, ти трябва да тръгнеш от училище, от образованието, от словото. И химнът на Кирил и Методий, изпят за първи път в Ловеч, ни сочи това. Благодаря за доверието, което местният бизнес изразява към нас, ние високо ценим това в изключително трудната година. Да е честит празникът ни и нека Бог да ни пази!“


Наградата „Бизнесмен на годината“ се връчва в три категории:  малки предприятия (до 50 работници на трудов договор и годишен оборот до 5 млн. лв.), средни предприятия (до 250 работници на трудов договор и годишен оборот до 15 млн. лв.) и големи предприятия (над 250 работници на трудов договор и годишен оборот над 15 млн. лв. Победителите в различните категории са утвърдени от Съвета за икономическо развитие.


Бизнесмен на годината в категория „Малки предприятия“ стана Аделин Дермански, управител  на „Мелиса““ ООД. В категория „Средни предприятия” бе отличен Герасим Дочев, управител на „ВЕЛГА“ ООД. Бизнесмен на годината в категория „Големи предприятия“ стана Йордан Йовев, икономически директор и прокурист във „ВОСС Аутомотив – България“ ЕООД. Фирмата ВОСС през 2019 г. разкри 183 работни места, а през 2020 г. още 453 нови работни места, като в края на годината броят на служителите е 636 души. Продукцията на ВОСС Аутомотив – България е за директен износ към клиенти, производители на автомобили.


Тази година наградата „Инвеститор на годината“ отиде в  „МЕСОКОМБИНАТ – ЛОВЕЧ“ АД за направени най-много инвестиции за изминалата 2020 година. Отличието прие Румен Андреев, изпълнителен директор. Създаден преди 30 години, днес „Бони Холдинг“ АД е една от най-големите икономически групи в българската хранителна индустрия, лидер в производството на свинско месо. Инвестициите на „Бони Холдинг“ в двата производствени центъра  в Ловеч и Карлово надхвърлят 20 милиона евро.


Община Ловеч връчи още една награда  в категория „Инвеститор на годината“ за иновативна технология в традиционен сектор, която утвърждава доброто име на Ловеч. Тя бе приета от Георги Стефанов, съдружник в крафт пивоварна „Мелтум“ ООД.


Наградите бяха връчвани от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, председателят на Общинския съвет Петър Цолов, зам.- кмета Цветан Георгиев, и от Ивайло Стоянов, председател на Съвета за икономическо развитие.


Водещ на церемонията бе Вержиния Стойкова, за настроението полагаха грижи квартет «Геомарчало»  с подходяща класическа музика, както  и  майсторът на родопска  кабагайда Райко Терзийски.


Община Ловеч, пресцентър


11.05.2021 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com