Обучение по психосоциална подкрепа са преминали деца, пострадали от войната в Украйна

newОбучение по психосоциална подкрепа са преминали чрез интерактивни игри деца, пострадали от войната в Украйна и настанени в тетевенското село Рибарица, съобщиха от Областния съвет на БЧК в Ловеч.
Организацията е партньор по проект „Учим и се забавляваме заедно“ на сдружение „Мисия. Иновации. Гражданство – МИГ“ и сдружение „Знание“.
Над 30 деца и родители се включиха в обучението. Доброволците Даниела Раковска, Пламен Патарински, Станислава Бояджиева и Цветомира Георгиева както и ръководителят на проекта Албена Йончева, разговаряха с децата, пострадали от конфликта в Украйна. Говориха за за емоциите, стреса и взаимоотношенията чрез рисунки и други интерактивни методи, допълват от БЧК. 
От там посочват още, че целта на откритите уроци бе децата, а и техните майки, да могат да се справят с ежедневните стресови ситуации, да се намали агресията във взаимоотношенията в ежедневието и да се подпомогне контакта между децата от двете държави. 
Целевите групи на проекта са 50 деца и техните родители от Ловеч и село Рибарица. Целта е да се подобрят уменията им да се справят с преодоляване на травмата от срещата с войната у децата, да се премахне езиковата бариера, да се стимулират познавателните им потребности, както и интеграция на украинските деца и възрастни в българското общество.


 


 


 * Източник: БТА

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com