Обновено социално жилище в Ловеч предлага 49 апартамента за настаняване на уязвими групи

Официална церемония по откриване на обекта социално жилище за настаняване на уязвими групи се състоя на 28 август в  кв. „Гозница“ в Ловеч. При откриването кметът Корнелия Маринова каза: „Обновената сграда е една подадена ръка към хората от уязвимите групи, тук им предлагаме общо 49 апартамента. Освен социалното значение на днешния обект, нека да кажем, че е факт обновената детска градина, спортната зала в училището, обновихме площадното пространство. Нашите грижи за квартала продължават, тъй като очевидно има още проблеми.“


Освещаване на обекта извърши свещеноиконом Любомир Казашки. Лентата прерязаха кметът Корнелия Маринова и Васил Дунев от „ВАНКОВ-ДУНЕВ” ООД от Плевен. Преди това кметът специално благодари на строителите, че в условията на пандемия са спазили сроковете.


Общата стойност на проекта е 2 129 872.31 лева, от които европейското финансиране 1 810 391.46 лева, а национално съфинансиране 319 480.85 лева. Основната цел на проектното предложение е повишаване на качеството на живот и социалното включване на маргинализираните групи, в това число бездомни хора или такива, живеещи в много лоши битови условия, родители с деца, включително непълнолетни родители, многодетни семейства, деца с влошено здраве и увреждания и хора в риск от бедност и социално изключване.


Реконструкцията включва подмяна на съществуващите електро и ВиК инсталации, изграждане на централна отоплителна инсталация с котел на пелети, соларна инсталация, довършителни работи, реализиране на мерки подобряващи енергийните й характеристики, изграждане на нова мълниезащита, пожароизвестителна инсталация, ремонт, хидроизолация и топлоизолация на покрива. Доставен е монтиран асансьор. На северната част на сградата е изградена външна метална стълба за евакуация. Осигурена е достъпна среда до входната врата на блока чрез рампа и от входната врата до нивото на партера чрез електрически платформен подемник. Доставено е оборудване за кухните. Обособени са три двустайни апартамента за хора в неравностойно положение, 36 двустайни апартамента, пет тристайни апартамента, пет четиристайни, офиси за домакин и домоуправител.


По-рано през деня се състоя заключителна пресконференция по проекта в залата на Общински съвет – Ловеч. В нея взеха участие председателят на Общински съвет Петър Цолов и заместник-кметовете Венцислав Христов и Цветан Георгиев.


Проектът „Изграждане на социално жилище за настаняване на уязвими групи на територията на кв. „Гозница“ в гр.Ловеч“ се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Продължителност: 26 месеца (21.05.2018 г. – 12.09.2020 г.). Ръководител на екипа е Нора Петкова от Община Ловеч. Сградата се намирана  на ул. „Дълбокия път“ № 2А, кв. „Гозница“ в Ловеч. Изпълнител е фирмата „ВАНКОВ-ДУНЕВ” ООД от Плевен.


Община Ловеч, пресцентър


28.08.2020 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com