Обновена е градинката в ловешкия квартал „Кольо Фичето“

Обновена е градинката в ловешкия квартал „Кольо Фичето“ срещу РЗИ, като са поставени 10 нови пейки, цветарници, детска площадка, а алеите са почистени. Направено е и волейболно игрище. По дърветата са поставени седем къщички за птички. Мястото е придобило свеж и привлекателен вид с възможности  за отдих и спорт.


Иновативната инициатива е реализирана от екип от Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества и доброволци към Центъра. Реконструираното зелено пространство бе открито на 30 септември 2022 г. вечерта от Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч, и Венцислав Христов, заместник-кмет и председател на Общински съвет по наркотични вещества.  На събитието присъстваха деца и младежи от ЦНСТДМ, които направиха демонстрации с различни спортни игри на новооткрития терен. За присъстващи деца и възрастни имаше и маси с лакомства и музика за настроение.


Обновлението стана възможно чрез средства в размер на 3000 лв. от бюджета на Центъра  и много доброволен труд, съобщи кметът Корнелия Маринова. Тя благодари на всички участници, сред които има и ученици от Езиковата гимназия и ОУ „Св. Климент Охридски“, и призова гражданите да пазят направеното.


Инициативата е по програма „Ваканция без риск“, която  е традиционна за общината и Общинския съвет по наркотични вещества. По нея ежегодно участват  деца и младежи от 7 до 18 години и техните родители.


За периода 20 юни – 30 септември превантивната програма осигурява свободен безплатен достъп до широк спектър от дейности. Сред тях са спортни игри, кинолектории, „Зелено училище“ и други  занимания. Това са алтернативни форми за запълване на свободното време с цел превенция на употребата на наркотични вещества. Основен акцент и приоритет през периода на осъществяване на програмата бе реконструкция и модернизация на озеленени площи.


Община Ловеч, пресцентър


30.09.2022 г.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com