Облекчават режима при неотложно пътуването между населените места


Със заповед № РД-01-153/25.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването, се изменя и допълва заповед №РД-01-143/20.03.2020 г. относно пропускане през контролно-пропускателните пунктове (КПП).


1.      Точка 3 от заповедта се изменя така:


„3“. През контролно- пропускателните пунктове се пропуска преминаването на лица само в случай на неотложност на пътуването, наложено от:


а) полагане на труд в населеното място;


б) здравословни причини на пътуващия или негови близки;


в) завръщане на настоящ или постоянен адрес, или на адрес, на който пътуващия временно пребивава, когато е различен от неговия постоянен или настоящ адрес;


г) необходимост от полагане на грижи за роднини или близки, когато населеното място, в което живеят те е различно от това на постоянния или настоящия адрес на пътуващия;


д) необходимост от снабдяване на себе си или на лица, за които пътуващия полага грижа, със стоки от първа необходимост, когато в населеното място по техния постоянен или настоящ адрес няма търговски обекти или аптеки, от които да се снабдяват с тези стоки.


Обстоятелствата по тази точка „3“ се удостоверяват със служебна бележка от работодател или служебен документ – карта, медицински документ, документ за самоличност или декларация от лицето за вида на причината, поради която се налага пътуването.


Община Ловеч, пресцентър


26.03.2020 г.


Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com