Областният управител участва в Националните дни за учене през целия живот

Областният управител Ваня Събчева участва в Националните дни на учене през целия живот, организирано от Министерство на образованието и науката. То се проведе във Велико Търново и негов домакин бе областният управител на старата столица проф. д-р Любомира Попова.


Национален заключителен форум, свързан с Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE), Изложение на институции и организации за учене на възрастни и Церемония за връчване на годишните награди в сектора за учене на възрастни бяха част от инициативите на събитието. То бе открито от зам.-министъра на образованието и науката Таня Михайлова.


„Ученето през целия живот е много важно и формира активна гражданска позиция у населението. Обучението на възрастни е сред основните приоритети на българското правителство“, каза областният управител на Велико Търново при откриването на семинара в областна администрация.


С около 5% са се увеличили за година завършилите средно образование роми у нас. Въпреки това относителният им дял остава нисък – едва 13.2 % от цялата ромска общност, съобщи на форума Валентина Дейкова, национален координатор за изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни в МОН.


Ваня Събчева връчи наградата на неправителствена обучителна организация.


Националните дни за учене през целия живот се осъществяват по проект „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни”, финансиран с подкрепата на „Еразъм +”.


Преди началото на конференцията гостите разгледаха изложението-конкурс „Младежко техническо творчество“.

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com