Областният управител участва в Националните дни за учене през целия живот

Областният управител Ваня Събчева участва в Националните дни на учене през целия живот, организирано от Министерство на образованието и науката. То се проведе във Велико Търново и негов домакин бе областният управител на старата столица проф. д-р Любомира Попова.


Национален заключителен форум, свързан с Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE), Изложение на институции и организации за учене на възрастни и Церемония за връчване на годишните награди в сектора за учене на възрастни бяха част от инициативите на събитието. То бе открито от зам.-министъра на образованието и науката Таня Михайлова.


„Ученето през целия живот е много важно и формира активна гражданска позиция у населението. Обучението на възрастни е сред основните приоритети на българското правителство“, каза областният управител на Велико Търново при откриването на семинара в областна администрация.


С около 5% са се увеличили за година завършилите средно образование роми у нас. Въпреки това относителният им дял остава нисък – едва 13.2 % от цялата ромска общност, съобщи на форума Валентина Дейкова, национален координатор за изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни в МОН.


Ваня Събчева връчи наградата на неправителствена обучителна организация.


Националните дни за учене през целия живот се осъществяват по проект „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни”, финансиран с подкрепата на „Еразъм +”.


Преди началото на конференцията гостите разгледаха изложението-конкурс „Младежко техническо творчество“.

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com