Областният управител се включи в честванията за 110 години от Балканската война

Наш обществен дълг е да отдадем заслуженото на тези паметни исторически моменти и по един траен начин да отбележим значимостта на войните за нашето национално израстване и да почетем паметта на падналите в бойните действия. Участието на България в Балканските войни през 1912 – 1913 г. е една от най-славните страници в героичния ни военен летопис. То е ярък израз на стремежа на народа към свобода и национална цялост.


С тези думи се обърна днес областният управител инж. Светослав Славчев към членовете на военнородолюбивите организации от Ловеч на честването по случай 110 години от Балканската епопея 1912 – 1913 г. Той отново потвърди заявката си да работи за изграждане в Ловеч на паметник на загиналите във войните ловчанци, въпрос, поставен пред него и днес за пореден път.


Организатори на тържественото събрание бяха Военен клуб – Ловеч, областният съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Военно формирование 24480. За годишнината и участието на 34-ти Троянски пехотен полк, квартируван в Ловеч, говори Николай Василев от Военния клуб. Участниците бяха поздравени от председателя на областния съвет  на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва Гриша Генов, председателя на клуб ”Ракетчик” – Гуровото Дилян Гунешки, председателя на дружество ”Военноинвалид” Христо Илчев и Милка Накова от Съюза на ветераните от войните в България – Ловеч. Участниците гледаха филма „Преди и след Одрин”, посветен на живота и службата на командващия Втора армия, превзела Одрин, генерал-лейтенант Никола Иванов.


Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com