Областният управител прие призьор от международен фестивал в Гърция

10-годишната Евелина Василева от Ловеч прие днес областният управител инж. Светослав Стойчев. Малкото момиче е призьор от международния музикален и танцов фестивал „Greece’s hope“, провел се на 23-24 септември в гр. Нафплио, старата столица на Гърция. В своята възрастова група (10-12 години) при оспорвана надпревара Ева спечели второ място и бе наградена с диплом и купа. Тя показа певчески талант, изпълнявайки фолклорната песен „Вечерай Радо“.


На фестивала умения демонстрираха таланти от различни възрасти и националности, изявявайки се с пеене, танци, инструментали, шоу. България се представи с шестима участници, другите бяха от Молдова, Латвия, Германия, Полша, Армения и Гърция – общо 400.


Ева се яви на фестивала по покана на музикална агенция „Артвойсес“ – София, с която е работила и друг път. Иначе в Ловеч е възпитаник на музикалния педагог Тинка Симеонова – част е от вокалната група „Чучулиги“, ученичка е в ОУ „Васил Левски“.


По-рано тази година тя завоюва второ място и в конкурса „Звездите на Париж“, Франция. Носител е и на специалната награда на журито на международния фолклорен и музикален фестивал в Неос Мармарас, Гърция (2017), а през 2018 г. грабна първото място на конкурса „Вива Италия“ в Рим.


Пее от много малка – вече почти седем години, основно български песни, като най-добре й лежат народните, но изпълнява и песни от другите жанрове и на чужди езици. Свири и на пиано.


За достойното представяне на област Ловеч на международната сцена областният управител връчи на Евелина специална грамота. Той я поздрави за усърдието и развитието на таланта и й пожела още стотици награди.


Ева вече има и специална покана от директора на фестивала в Нафплио и за формата догодина. Тя обаче планира да забави малко темпото с участията си, тъй като вече има много да учи. И както сама каза, може би след няколко години отново активно ще пее и ще се явява на конкурси. В които ще продължи да представя български песни, защото „те са за красотите на България, която много обичам“.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com