Областният управител приема утре в 10 ч. протестиращите срещу ковид мерките

Утре в 10 ч. областният управител инж. Светослав Славчев ще приеме представители на протестиращите срещу ковид мерките и поскъпването на тока за бизнеса. За това той се споразумя на днешния протест в Ловеч на собственици на ресторанти, кафенета, нощни заведения, които за втори ден изразиха негодуванието си от системата за прилагане на зелените сертификати, която според тях не решава в този си вид проблемите на здравната криза, а задълбочава икономическата и е предпоставка за фалити. Още вчера инж. Славчев обяви, че е отворен за разговори, както и да придвижи исканията им към правителството и съответните министерства.


И днес, както и вчера областният управител заедно със заместника си Милко Недялков излезе сред протестиращите. Инж. Славчев отново обясни защо е върнал решението на общинския съвет за освобождаване от заплащане на такса „тротоарно право“ до края на 2021 г. на всички заведения за обществено хранене и кафетерии на територията на община Ловеч. Той посочи, че го е върнал не защото не го счита за правилно, а защото решението е незаконосъобразно.


Още когато го върна за ново обсъждане, областният управител обяви, че според Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Ловеч ежегодно с приемането на бюджета на общината общинският съвет може да освобождава отделни категории лица изцяло или частично от заплащане на отделни видове такси. Сега препоръчва това да стане с приемането на бюджета за 2022 г. и да се съобрази – ако пандемията продължи, със Закона за мерките и действията по време на извънредното положение и за преодоляване на последиците, който предвижда това да стане при определени условия.


Милко Недялков като дългогодишен председател на общинския съвет пое ангажимента да подготви проект на решение от името на собствениците на заведения и кафенета, който да бъде внесен за разглеждане в общинския съвет и да подпомогне развитието на местния бизнес.

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com