Областният управител пожела на добър час на випуск 2022 на Езиковата в Ловеч

На добър час пожела днес на випуск 2022 на ПЕГ „Екзарх Йосиф І“ – Ловеч, областният управител Виктор Стойчев. Той призова 150-те абитуриенти винаги да помнят училището и да не забравят и Ловеч. Наша отговорност е да създаваме условия – и ще го правим, за вашата реализация и след като придобиете нови знания, изтъкна още Стойчев, приканвайки ловешките деца да се завърнат в града си след време. Областният управител сподели няколко истини, които животът ще предложи на днешните зрелостници – да не се притесняват да бъркат, защото ще се поправят, да не се плашат да падат – винаги ще съумяват да се изправят, да останат приятели и да поддържат общността на езиковци.

Стойчев връчи френската диплома DELF B1-B2 на двама дванайсетокласници. Международния сертификат за ниво на владеене на езика по европейската езикова рамка получиха Кристиан Енев и Светослава Радкова. 49 други техни връстници си взеха завоюваната немска езикова диплома DSD ІІ за ниво С1, която ще им помогне за записване в университети в Германия, Швейцария и Австрия, а 11 – удостоверения за защитени компоненти.

Завършващите училище бяха поздравени и от Ловчанския митрополит Гавриил. Владиката им пожела да намерят най-добрия път в живота и винаги да слушат гласа на съвестта си, който е гласът Божий. Печелят тези, които мислят „Аз мога“, затова вярвайте в себе си, за да може и светът да ви вярва, и винаги бъдете добри хора, пожела и. д. началникът на РУО – Ловеч, Иваничка Буровска.

Учителите изразиха увереността си, че днешните им възпитаници ще успеят в живота, защото Езиковата ги е подготвила за това, както и че не се съмняват в добрите резултати на предстоящите матури.

Дипломата от ловешката езикова гимназия е най-добрата виза към света, подчерта и директорът Радослав Хитов, посочвайки, че само два випуска може да се нарекат първи – този преди 72 години, когато в Ловеч е създадена първата езикова гимназия, и сегашният, който ще завърши по новия учебен план. Хитов довери и две тайнства на свързалите живота си с Езиковата – на 15 септември като осмокласници те стават съпричастни към знамето на училището и знамето на Ловеч, в последния учебен ден те завинаги остават възпитаници на Езиковата и вече отговорни и към други два флага – на България и Европейския съюз. Нека вашите пет години служба като ученици на Езиковата гимназия ви правят достойни граждани на света, пожела директорът.

Накрая зрелостниците се простиха с училищното знаме. Имаше много усмивки и немалко сълзи. И обещание – да поддържат пламъчето на любовта към гимназията и да се връщат на хълма, където знанието ражда мечти.

 

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com