Областният управител подписа споразумение за сътрудничество с “Електроразпределителни мрежи Запад”

Споразумение за партньорство подписа областният управител Виктор Стойчев с Георги Миков, изпълнителен директор наЕлектроразпределителни мрежи ЗападАД, и Виктор Станчев, главен оперативен директор наЕлектроразпределителни мрежи ЗападАД. Това стана днес по време на срещата на ръководството на групатаЕлектрохолд”, доскоро ЧЕЗ,  с местните власти в област Ловеч, която се проведе с домакинството на областния управител. Споразумението е с оглед подпомагане успешното реализиране на политиките и проектите в интерес на жителите на областта.


Общите принципи, записани в споразумението, целят както професионализъм, отговорност, уважение, доверие и взаимност в изпълнение на функциите на всеки от партньорите, така и въвеждане на иновации, устойчиво инвестиране и подобряване на качеството на живот, в съответствие с националните и местните интереси при провеждане на регионалната политика. Стойчев изтъкна важната функцията в държавата, която се изпълнява с доставката и снабдяването с електрическа енергия за населението и всички заинтересовани страни, и акцентира върху необходимостта от постоянно развитие на електроразпределителната мрежа. Местните власти остават наш ключов партньор в изпълнение на мисията ни да осигуряваме енергия, да инвестираме устойчиво и да подобряваме качеството на живот,“ каза Карел Крал, главен изпълнителен директор на групата Електрохолд.


Операторът на електроразпределителната мрежа ЕРМ Запад, доскоро ЧЕЗ Разпределение, обяви, че през 2022 г. ще инвестира в област Ловеч 2,37 млн. лева, като средствата ще бъдат вложени основно в реконструкция на мрежите ниско напрежение и изграждане на нови съоръжения. Сред по-големите инвестиционни проекти са модернизацията на възлова станцияБеглеж“, в която ще се вложи четвърт милион. Близо половин милион ще бъдат вложени в присъединяване на нови клиенти.


Сред приоритетите наЕлектрохолдакцент е и електронното обслужване. В момента са дигитализирани над 80% от услугите на снабдителната компанияЕлектрохолд Продажби” и над 90% от услугите на разпределителното дружество ЕРМ Запад. 


Срещата в Ловеч е част от серия срещи на ръководството на “Електрохолд” с представители на местните власти в Западна България. Събитията са част от политиката на групата за открита, активна и диалогична комуникация с кметовете на общини и областните управители на територията, която обслужва.


В срещата днес участваха още Десислава Бориславова, PR и комуникации, Радослав Цветков, главен директор управление на активи ЕРМ Запад АД, Бойко Чавдаров, регионален мениджър Ловеч, Вежен Фотев, директор обслужване на клиенти „Електрохолд България“ ЕООД, Младен Георгиев, представител на „Електрохолд Продажби България“ АД.


Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com